Billy Nasty - The Torture Chamber (Tortured)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

De norse Engelsman Billy Nasty was een van de eerste dj's die een eigen mix-compilatie uitbracht in '91 (Toen net 16!?). De Londenaar staat bekend om zijn meedogenloze en harde technosets.

Op Dance Valley vorig jaar augustus was hij weer snoeihard aan het stampen. Ook de Rotterdamse club de Vlerk heeft onlangs haar deuren moeten sluiten, omdat Billy het nodig vond om letterlijk het dak van de Vlerk eraf te blazen. Ook organiseert hij maandelijks samen met Jim Masters de 'Open To Torture' avonden in The End in Londen. Die waanzinnige club van mr C en Layo! Deze mix compilatie moet een weerspiegeling zijn van zo'n avond.

In tegenstelling tot de voorganger Race Data ETA, waarin Billy zich van de harde techno kant liet zien, is The Torture Chamber gevuld met meer funky techno. Het tempo ligt allerminst laag, maar geeft wel gas terug wanneer je hem vergelijkt met Race Data ETA. De mix is superstrak. Weinig gekke fratsen, of ingewikkelde mixen met behulp van drie draaitafels, maar een degelijke mix van goede funky technoplaten.

Steve Rachmad levert weer eens een uitstekende bijdrage en is vandaag de dag te vinden op elke compilatie, maar dat de productietalenten Joel Mull, Marco Carola en Cari Lekebusch ook garant staan voor de nodige technoplezier is geen verrassing meer. Een cd'tje waar je mee thuis mag komen! En dat is knap, want is de markt van mix compilatie's nu langzamerhand niet verzadigd?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws