Various Artists - Lounge Conjunction (Nibiru)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Ook het nog onbekende Nederlandse label Nibiru Records duikt in de markt van de loungeverzamelaars en doet dat niet slecht. Helemaal niet zelfs! Het enige minpuntje aan deze verzamelaar is de valkuil waar ze bij Nibiru met open ogen intrappen. In de verrassende selectie die Nibiru samenstelde voor Lounge Conjuction is helaas weer een nummer van Tosca (Dorfmeister) terug te vinden. Het uitstekende maar wel helemaal grijsgedraaide nummer Orozco van Tosca is evenals op 90% van de loungecompilaties terug te vinden op dit album.

En dat is jammer, want Lounge Conjuction heeft de naam Dorfmeister helemaal niet nodig om indruk te maken op de genietende luisteraar. Het album bevat een aantal minder bekende namen in het genre die wel ijzersterk voor de dag komen met heerlijke relaxte nummers. Voor Lounge Conjuction werden tracks van Zeb, Fresh Moods, Chaser, Sushi Club, Nibiru, Sugar Squad, Dustin, Streamer en Karma geselecteerd. Voor veel luisteraars wellicht een aantal minder aansprekende namen. Maar dat maakt het wel een stuk uitdagender om te ontdekken.

Het aantal verzamelaars in het genre is onderhand absurd aan het worden. Om indruk te maken moet je dus wel origineel voor de dag komen. Want wat hebben we aan al die verzamelaars waarop telkens weer dezelfde nummers zijn terug te vinden? Lounge Conjuction biedt net even die afwijkende tracklisting (met uitzondering van Tosca dan) en muzikaal zijn de prikkelende en zwoele downtempo tracks gewoon superrelaxt en meer dan de moeite waard om ontdekt te worden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws