Winter Chill 2 (Hed Kandi)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Brrrr...in een tijd waarin er dikke ijspegels aan de raamkozijnen hangen en je jezelf door meters hoge pakken sneeuw moet wanen om 's ochtends je auto te bereiken, ben je onbewust op zoek naar zoete cocktails, wuivende palmbomen en heupwiegende dames. Wanneer je voor de vijfde keer in een werkweek je autoramen ijsvrij schrapt, ben je bijna in staat om een taxi te bellen die je vervolgens naar Schiphol brengt. Totdat je na een vreselijk gevecht op leven en dood de binnenkant van je vierwieler bereikt en je cd-speler warm genoeg is om te draaien.

Want vanaf het moment dat een van de schijfjes van de Winter Chill haar weg begint te vinden in de verwarmde omgeving van de cd speler, komt het leven je weer zonnig tegemoet. De sacherijnige medebestuurders op de A16 die al toeterend voorbij dat langzame Kadetje trachten te komen, veranderen in goedzakken die keurig de 100km grens aanhouden en het leven relaxed nemen. Dit alles onder de begeleiding van de zoetsappige klanken van Moby, Thievery Corporation, LTJ Bukem en vele anderen.

Toch tracht de Hedi Kandi serie, die ook verantwoordelijk was voor de verschijning van de Served Chill compilaties, een statement neer te zetten in de haast uitgemolken lounge-scene. De composities klinken over het algemeen wat donkerder en er is meer plaats gemaakt voor popmuziek. Juist die elementen moeten de tijd van het jaar kenmerken. Of dat in zijn geheel lukt is de vraag, want de tracks van Dusted, Moby en Tosca die deze zomer grijs zijn gedraaid hebben een allesbehalve donker karakter. Desalniettemin is het relaxgehalte weer in overgrote mate aanwezig op deze heerlijke dubbelaar en gaan we deze winter massaal Loungen onder de kerstboom.

Luisteren naar Winter Chill

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws