Roger Sanchez presents The R-Senal Sessions (Defected)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Hij is een van de steunpilaren die het invloedrijke New-Yorkse house label Strictly Rhythm tot ongeevenaarde hoogte bracht. Hij werkte samen met sterren als Micheal Jackson, Soul II Soul en Chic. Ook verzorgde de Amerikaan remixen voor onder andere Jamiroquai, Sting en Janet Jackson. Als producer maakte hij naam en faam, tezamen met Junior Sanchez en DJ Sneak, als een van de leden van het gouden trio S-Men. Verder scoorde hij vette clubhits met 'I Want Your Love' (verscheen op Clubtools in '98) en recent 'I Never Knew' (Sony). Roger Sanchez is zijn naam en uplifting house zijn leven.

Ministry Of Sound loopt al drie jaar te azen op een mixcompilatie van Roger, want ze hingen de laatste jaren (tevergeefs) geregeld aan de telefoon. Tot hun spijt moesten ze het 'toen maar' met dj's als Frankie Knuckles, Todd Terry, Erick Morillio, David Morales en Tony Humphries doen. Toch geen verkeerde verzamel reeks als je de voorgaande dj's opsomt. Recent kreeg de New-Yorkse house god ineens wel zin in het samenstellen van een nieuwe compilatie. En het resultaat van deze dubbelaar is werkelijk waar verbluffend! Natuurlijk duiken er regelmatig een aantal danshitjes op, maar daar kan Sanchez ook niets aan doen. Als je een dergelijk album samenstelt, moet je er rekening mee houden dat de tijd van het aanvragen van licenties van de tracks, de mix en de mastering en vervolgens de persaandacht gemiddeld zo'n zes maanden in beslag nemen. Neem nu een Azzido da Bass' Dooms Night die op dit album prijkt. Dat nummer was een half jaar terug lang niet zo populair als dat hij nu is. Sterker nog: vrijwel niemand wist van het bestaan af. Sanchez is een muzikant met een uitgekiende smaak van kwaliteitshouse. En zeker geen dj die zich beperkt tot het draaien van populaire dansplaatjes.

Cd 1 is een lekkere brei van swingende dansmuziek. Van ingetogen garage met veel vocalen tot stevige clubkrakers. De Johny Corporate vocal mix van 'Sunday Shoutin' barst van de energie, dankzij het heerlijke ritme dat wordt gecombineerd met jazzy saxofoonpartijen. De latin vibes worden volop op je losgelaten tijdens de tracks 'Pasilda' van Afro Mesuda en 'Bad Habit' van A.F.T.C. featuring Lisa Millet. I've got a bad, bad habit baby. Baby it's you, baby it's you.Vervolgens doen 'Spiller' van Groovejet en 'I Feel For You' van Bob Sinclair de rest. Dansen, dansen en nog eens dansen is het motto van The S-Man!

En de energie wordt opgevoerd op het tweede schijfje, want daar waar cd 1 wordt gekenmerkt door het bekende werk, gaat Sanchez op cd 2 af en toe behoorlijk de diepte in en bouwt hij naar twee heftige climaxen toe. De eerste volgt tijdens een strakke mix van 'Rise' van Jason Jinx in Azzido da Bass (Timo Maas remix) van 'Dooms Night'. Het tweede hoogtepunt is het moment dat de eerste tonen van French Kiss abrupt worden gewijzigd in de moderne 2000 versie van Josh Wink. Nog een maal kunnen de handjes de lucht in, waarna het ingetogen 'Beau Mot Plage' van Isollee de perfekte afsluiter is en de broodnodige cooling-down verzorgd.

Met deze uitmuntende mixcompilatie bewijst Roger Sanchez dat hij tot de beste (garage) house dj's ter wereld kan worden gerekend. Het is afwachten naar zijn eigen geplande album, dat naar men zegt, in februari volgend jaar zal verschijnen.

Luisteren naar The R-Senal Sessions

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws