Rennie Pilgrem - Selected Works (TCR)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

De Engelsman Rennie Pilgrem zit zonder twijfel in de voorhoede van de nu-skool of breakbeat. Het genre dat met name door het enthousiasme van Adam Freeland groot is geworden. Degene die dit genre willen verkennen doen er goed aan om het mixalbum Teutonics van Adam Freeland eens te beluisteren. Nu-Skool Breakbeat is een versnelde vorm van hectisch ratelende electrobeats, de diepe baslijnen uit de drum 'n bass en de energie uit de house. Het verwijt dat nu-skool vaak te donker en agressief is, helpt Freeland op al zijn mixalbums vakkundig om zeep door de fantastische platenkeuze en mixtechniek.

Iemand die al vanaf de start bij het genre betrokken is, is de Engelsman Rennie Pilgrem. Halverwege de jaren negentig begon hij tijdens de commerciele opmars van Big Beat met het prediken van het nu-skool woord, en met succes! Het genre heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een volwassen stroming binnen de dance, met zijn eigen platenmaatschappijen, DJ's en producers.

Selected Works bevat negen tracks van de hand van Rennie Pilgrem, waarvan er acht eerder verschenen. Selected Works biedt een uitstekend overzicht van de muzikale ontwikkeling van Pelgrim maar voor de volledigheid had er eigenlijk een schijf bij moeten zitten met alle waanzinnige remixen die hij heeft gemaakt voor andere artiesten. Een enkele keer veroorlooft Pelgrim zich een uitstap naar drum 'n bass ritmes maar Selected Works bevat toch vooral veel opgeschroefde electrobeats en lekkere donkere synths en natuurlijk mag ook het opzwepende acidgeluid van de 303 niet ontbreken op dit heerlijke album.

Luisteren naar Slected Works

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws