Faithless - Back To Mine (DMC)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

De Back To Mine serie wordt gekenmerkt door een lekkere relaxte sfeer. De samenstellers en mixers graaien daarvoor diep in de archieven en combineren downtempo tracks uit het heden met lekkere zwoele soul uit het verleden. Groove Armada maakte indruk met het door hen samengestelde mixalbum waarop inderdaad heerlijke lounge samenging met oude soul en funk klassiekers.

Na Groove Armada is de eer aan Faithless om een album samen te stellen en te mixen voor deze downtempo serie. Het album is samengesteld door de Faithless man achter de schermen: Rollo, bijgestaan door Sister Bliss die het mixwerk voor haar rekening neemt. Beiden zijn blijkbaar niet vies van een beetje zelfpromotie. En zo vinden we in ieder geval tracks van Dusted (soloproject van Rollo), Faithless zelf en Dido (een zus van Rollo). Gelukkig is dit niet sfeerbepalend want daarnaast vinden we tracks van Sub Sub, Marshall Jefferson, Adamski, Bomb The Baas (de Kruder & Dorfmeister mix), Bent, Alex Gopher, Paperclip People, Aaron Neville, Mazzy Star en Shinehead. Een aantal verrassende maar net zoveel onbegrijpelijke platen zijn door het duo geselecteerd.

Het luistert allemaal lekker weg maar maakt eerlijk gezegd ook niet veel indruk. Na diverse luisterbeurten blijft maar niet hangen welke platen ik nou voorbij heb horen komen. De mixtechnieken zijn niet over naar huis te schrijven en soms valt er gewoon een korte pauze tussen de tracks. Evenals bij Groove Armada zitten er enkele oude soulplaten tussen, maar de opwinding blijft dit keer helaas achterwege.

Luisteren naar Back to mine van Faithless

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws