Dimitri From Paris - Disco Forever (BBE)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Dimitri From Paris op Disco Forever garant voor een plezante terugblik in het verleden. Als geen ander beseft de Fransman dat de nu zo succesvolle housesound uit zijn vaderland, zonder het discotijdperk nooit het levenslicht had gezien. En daarom is het zo belangrijk dat een compilatie als deze, respect toont aan een genre waar de Franse filtersound grotendeels vandaan komt: uit de disco.

Met dit pakketje van drie cd's neemt de Parijzenaar je mee naar the seventies. De eerste cd is een mix van de allergrootste disco hits. 'Ain't No Stopping Us Now, My Love Supreme, Love Hangover en Flight To Jamaica' zijn zo van die tracks die goede herinneringen naar boven brengen. De glitterjasjes, afro heads en discobollen mogen weer en de champagne vloeit rijkelijk. Met deze release haal je een ambiance in huis die je ongegeneerd de boogie-woogie laat inzetten.

De twee overige cd's zijn onderverdeeld in losse tracks die dan in hun geheel beluisterd kunnen worden. Alleen dient er wel gezegd te worden dat de onoplettende koper die denkt dat hij drie nieuwe cd's in huis heeft gehaald, bedrogen uitkomt. De gebruikte tracks van de mix-cd worden over de overige twee cd's verspreid en in hun geheel gecompileerd. Eigenlijk wel een geval van jammer. Een label als Barely Breakin' Even hoeft zich toch niet druk te maken over de kosten van de licenties? En zeker niet op een mooi project als deze, maar dat zal Dimitri zelf ook wel hebben gedacht. Toch blijft deze verzamelaa de moeite waard. Je bent alleen gewaarschuwd.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws