DJ Roog - Planet Hardsoul (United)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

"Gewoon allemaal kopen!" brult een enthousiaste zangeres Rose over dit album van dj Roog, na een heerlijk sfeervolle houseset in de Blauwe Vis in Rotterdam. Daar zorgt het duo, vergezeld door de saxofonist Susanne Alt, voor een memorabele sfeer op de dansvloer.

Dj/producer Rogier van Bueren is natuurlijk geen onbekende naam in het Hollandse house- en garagecircuit. Hij startte zijn dj loopbaan op het Scheveningse strand, waar hij het vakantie vierend publiek trakteerde op een uitermate sfeervolle mengeling van disco, funk, soul en dance. Na zijn rechten studie in Leiden begon hij met deejayen in de Axl in Utrecht. Van daar uit ging het balletje rollen en werd hij vaak geboekt op feesten als Lunapark, Extrema, Wasteland en Silly Symphonies. De laatste twee jaar wordt Roog regelmatig vocaal ondersteund door de soulvolle lyrics van de talentvolle zangeres Rose, die binnenkort haar eerste album (ism King Britt) uitbrengt.

Als producer gaat hij samen met zijn broer Greg door het leven als Hardsoul. Hun producties kun je het beste omschrijven als diepe, soulvolle clubmuziek met jazz, funk en latin invloeden. Een mengeling van de Masters At Work en Basement Jaxx. Hun laatste release 'Your Last Dance' stond onlangs op de playlist van de Basement Jaxx Essential mix die uitgezonden werd op het Britse BBC1.

Met het mixalbum Planet Hardsoul slaat Roog twee vliegen in een klap. Zowel zijn sfeervolle dj sound als eigen werk komen uitermate goed tot hun recht op deze compilatie. De mix op de eerste cd is een typische New-York garage set met platen van David Morales, Joe T Vanelli en Olav Basoski. Geen overdreven mixacties, maar subtiel in elkaar gemengd. Deze stijl heeft ook geen turntable wizards nodig. Op het tweede schijfje komen louter eigen Hardsoul producties aan bod, die stuk voor stuk met liefde zijn geproduceerd. Tracks als 'Such A Feeling, Where Did Our Love Go en All Night Long (feat. Rose)' zijn warm en uitermate geschikt voor de dansvloer.

Maar eigenlijk is het hele album een replica van wat we zo graag op de dansvloer willen horen! En zoals zangeres Rose al aangaf: "Gewoon allemaal kopen!"

Luisteren naar Planet Hardsoul

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws