Natural Ellements 11 (EDM)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Als er een serie in Nederland het eeuwige leven heeft, is dat Essential/Natural Ellements wel! Vanaf het moment dat het eerste deel in '91 verscheen, hebben deze mixalbums ervoor gezorgd dat vele deep- en techhouse klassiekers ook in de huiskamer konden worden beluisterd. Tegelijkertijd werd de drang om de vibe van al die mooie muziek in de clubs te beleven alsmaar groter. De Essential en Natural Ellements hebben dus een dubbele functie. De begeleiding van de mensen naar de clubs en het transporteren van de muziek naar de huiskamer.

Het verleden heeft maar al te vaak bewezen dat vele tracks die op deze Ellements belandden, uitgroeiden tot regelrechte klassiekers. En dat is niet dankzij de verschijning op deze mix cd's. Nee; het geeft aan dat Michel de Hey, die de tracks altijd uitzocht, een uitgekiende smaak heeft op het gebied van house en alles wat daar omheen hangt. Een blik in het verleden leert ons dat tracks als 'Follow Me' van Aly-Us of The Ballsy mix van 'Nu Yorican Soul' (MAW) menig dansvloer in beroering bracht. En wat dacht je van 'I Called You - The Story Continues' van Lil Louis en Carl Craig's remix van Bodyjazz 'Bodyfusion'. Stuk voor stuk excellent pieces of music!

Op dit elfde deel komen weer een aantal wonderschone producties voorbij. Silicone Soul levert met 'The Answer' het nodige promotiemateriaal voor hun onlangs verschenen album It's A Soul Thing. Verder ontkom je niet aan Laurent Garnier's 'The Man With The Red Face' (Svek Remix) en 'Rise' van Eddie Amador (Jason Jinx remix). Ook gelooft de Hey in de nieuwe lichting van getalenteerde producers. Neem nu het wonderschone 'The Smile' van Omid Nourizadeh en 'Hlyleg' van Sanasoul, die het kippenvelgehalte doen verhogen. De afsluiter van dit album komt uit de stal van Essential Dance Music zelf. Het nummer 'Special Delivery' van DJ Anthony vs Jamy is doordrenkt van de energie, emotie en diepgang en dat is nu precies waar deze uitstekende serie voor staat!

Luisteren naar 'Natural Ellements 11'

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws