Etienne De Crecy - Tempovision (V2)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Hij is een groot inspiratiebron voor menig Franse artiest. De uit Parijs afkomstige producer schijnt ook nog eens Dimitri From Paris, Laurent Garnier en St. Germain voor te zijn geweest, door als allereerste een housetrack uit te brengen. En of het daarmee nog niet genoeg is, heeft hij ook een soort spreekuurtje in zijn eigen praktijk, waar grote jongens als Daft Punk, Air en Alex Gopher hem regelmatig om raad vragen. Geen onbelangrijk persoon voor de Franse dansmuziek dus. Juist bij dit soort figuren is het des te belangrijk om eens extra bij hun muziek stil te staan, want die inspiratiepraktijken zullen toch ergens vandaan komen. Van zijn nieuwe album Tempvision misschien?

Dit is nou net zo'n langspeler (60 minuten) die je vaker moet beluisteren om hem in zijn geheel te kunnen begrijpen. Gevolg is namelijk dat hij steeds fraaier gaat klinken. Niet dat de muziek niet catchy genoeg is, in tegendeel, want daarvoor is de sound niet zo 'moeilijk'. Tijdens de extra luisterbeurten komen er steeds meer belangrijke muzikale factoren aan bod. Hij klinkt steeds meer jazzier en de disco en funk invloeden worden als maar essentieler. Zo word je bij het nummer 'Three Day Weekend' in eerste instantie afgeleid door aantrekkelijke gitaarrifjes, waardoor je die belangrijke groove mist of niet serieus genoeg neemt. Maar niet getreurd, want de puzzel valt na een aantal luisterbeurten vanzelf in elkaar, waardoor je geen fractie van het album meer overslaat. Echte uitschieters op deze plaat zijn 'When Jack Met Jill' en 'Scratched' die een frisse sound hebben en nog dansbaar zijn ook!

Maar daar waar hoogtepunten zijn, heb je jammer genoeg altijd wel een aantal dieptepunten. Zo is de laatste track 'Hold The Line' veel te lang, want van vijftien minuten naar een bepaalt discoloopje luisteren, word je niet echt vrolijk. Het tegenstrijdige is dan weer dat de meeste tracks te kort zijn. Een mooi opgebouwde intro en een meer afbouwend eind kan een nummer zoveel meerwaarde geven. Toch hoeft Etienne zijn belangrijke spreekkamer niet te sluiten, want met dit album bewijst de Fransman wederom dat hij zeker wel verstand heeft van het produceren van mooie, diepe en funky house.

Luisteren naar Tempvision

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws