Space Djz - On Patrol! (Soma)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Rotterdam, 23 september van het jaar tweeduizend. Er vindt een bescheiden feestje in een soort kelder van de Hogeschool Rotterdam en Omstreken plaats. Achter de vier!! decks bevinden zich twee dj's; Ben Long en Jamie Bissmire. Vanaf het moment dat de eerste plaat op de draaitafels wordt gelegd gaat er een magische vibe over de dansvloer. Werkelijk iedereen gaat helemaal los op de energieke vette technoset van de twee super dj's! Eerst draaien beiden solo, maar het laatste hysterisch uur bemannen ze samen vier decks waarop de tent ontploft.

Tekst: Marcel

De Space Djz zijn welbekende namen in het technocircuit. Zeker als we praten over hun energieke dj sets, waarmee ze op dit moment de wereld veroveren. Hun tweede album On Patrol moet een stap in de goede richting zijn om op hetzelfde niveau te komen met topproducers als Mills, Beltram en Baxter. De producties van Ben Long en Jamie Bissmire zijn namelijk identiek aan die producers, maar klinken soms nog iets te rommelig. Het energiegehalte van de tracks is goed te vergelijken met hun dj sets, maar je voelt dat ergens de scherpte ontbreekt. Sommige tracks zijn gewoon nog niet af! Neem nu de nummers 'Descrending Life en Terror Swarm'. Met langere intro's en uitro's, een beter afgemixt geheel en een logischere verdeling tussen de sound en de percussie, is er zoveel meer uit te halen. Daarentegen mag er wel gecomplimenteerd worden over tracks als 'Tracer en Solaris'. Zij hebben een onwijs dwingend karakter en gunnen je niet de tijd om stil te staan. Dance Or Die, de bedoeling van deze plaat is in ieder geval goed!

Om niet al te zeikerig over te komen mag gezegd worden dat het album het aanschaffen waard is. Maar om de kritische luisteraar geen oor aan te naaien, dient er gezegd te worden dat een luisterbeurt vooraf een pre is!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws