Fuse Presents DJ Hell (Music Man/News)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Na de meedogenloze beukset van het Engelse enfant terrible van de dance scene, DJ Dave Clarke, presenteert de Belgische club FUSE nu een DJ set van de Duitser DJ Hell. Alhoewel de tracklisting op het eerste gezicht uitnodigt tot dansen is het na beluistering wel even wennen wat de eigenwijze Duitser ons allemaal voorschotelt. Met de, overigens fantastische, platenkeuze mikt DJ Hell duidelijk op een al wat ouder publiek want hij grabbelt stevig in de kast met klassiekers en mixt in ruim een uur melodieuze techno, disco, new wave en house aan elkaar. Zijn mixtechnieken zijn zeker niet om erg wild van te worden, let bijvoorbeeld op de vocalen die abrupt worden beëindigd bij enkele overgangen. Maar dat mag de pret zeker niet drukken, want DJ Hell maakt het zichzelf dan ook niet makkelijk.

Om twintig platen aan bod te laten komen in het dikke uur moet de Duitser af en toe een overgang maken die qua techniek niet altijd even denderend is. Maar de verrassende platenkeuze maakt die schoonheidsfoutjes meer dan goed. Het album opent met Speedy J's Evolution en gaat vervolgens over naar de minimale sound van Maurizio, van het zeer invloedrijke maar helaas gestopte Duitse Basic Channel label. DJ Hell kiest duidelijk voor zijn eigen favorieten en heeft daarbij vooral naar sfeer gekeken. Want het prachtige Desire van 69 (Carl Craig) gaat over in de funky discohouse van Tuxedomoon om daarna over te gaan in de klassieker I Feel Love van Donna Summer. Gelukkig in de tijdloze remix van Patrick Cowley, die in geen enkele platenkast mag ontbreken, en dan niet in de verkrachte remixen die later zijn uitgebracht maar gewoon de originele 15 minuten durende remix, die nog steeds voor vele orgasmen zorgt op elke dansvloer. Na Donna Summer volgt een vocaal wave nummer van The Sparks, ook al uit de vroege jaren tachtig. Daarna volgen nog tracks van Phuture (Rise From Your Grave, ooohh wat waanzinnig lekker!), Bougie Soliterre, G Strings, Frankie Goes To Hollywood, Dopllereffekt om bij Andrew Mc Laughlan op een dikke muur van heftig beukende techno aan te komen.

En op dat punt verlang je naar het feest van Dave Clarke. Want DJ Hell mixt zijn eigen feestje naar het hoogtepunt op track 18 en dan is er nog maar 1 ding wat je wilt en moet doen. En dat is dansen! De set van DJ Hell is een meer dan uitstekende mix die het voorbereidende werk doet in de huiskamer of badkamer voordat je echt los kan gaan op een feest. Hell biedt een fantastische platenkeuze met een aantal zeer aangename verrassingen. Maar ben je eenmaal bij track 18 aangekomen dan besef je dat die dansvloer opgezocht moet worden. En in die dwingende behoefte voorziet Hell dan helaas niet meer!

Luisteren naar DJ Hell @ Fuse

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws