Alex Cortiz - Moodfood (Coast To Coast)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Moodfood is het eerste echte complete lounge album van vaderlandse bodem. Achter de mystieke en tropische naam Alex Cortiz blijkt namelijk niemand anders dan de in Rotterdam geboren en getogen Aad de Mooy schuil te gaan. En wie zijn huiswerk heeft gedaan weet dat deze Aad de Mooy al in het begin van de jaren negentig tot de sleutelfiguren behoorde van de Nederlandse dance scene. Onder de naam D-Shake scoorde hij zowel nationaal als internationaal een stevige hit met de track Yaaaah / Technotrance.

De jaren daarna presenteerde Aad de Mooy zich als een muzikale kameleon en bracht ons met veel succes onder vele verschillende namen house, trance en ambient dub. De laatste tijd voelt hij zich het lekkerst bij progressive, dat hij via Basic Beat onder de naam Cat Scanner op ons loslaat en waarmee hij met name in Engeland succesvol is, en dus lounge die hij ons onder de naam Alex Cortiz brengt.

Moodfood is de opvolger van het album 'Alex Cortiz Vol. 1' dat twee jaar geleden verscheen. Dat album bevatte al heerlijke funky triphop en jazzy ritmes in een tropisch jasje. De opvolger Moodfood bevat dezelfde ingredienten maar de Mooy plaatst de klanken nu in een zwoele lounge omgeving waarbij het toch weer zeer aangenaam toeven is. Op het album krijgt de Mooy versterking van Xavier Perec, bekend als DJ van het Mood Patrol collectief. Perec is volgens de Mooy "een grote liefhebber van muziek, en daarom een goede en kritische raadgever en leverancier van verrassende samples." De Mooy zoekt het op Moodfood in funky triphop, zwoele jazzy ritmes en lekkere warme klanken. Het lage tempo contrasteert verrassend met de funky ritmes die hij er soms aangeeft en je merkt aan alles dat de Mooy zijn sporen in de dansmuziek reeds heeft verdiend. Want het lage tempo dwingt toch tot bewegen, al is het maar zachtjes deinend vanuit een lekkere luie stoel.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws