Silicone Soul - It's A Soul Thing (Soma)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

A spiritual thing, a body thing, a Silicone Soul thing!

Craig Morrison en Greame Reedie vormen tezamen Silicone Soul. De twee Schotten debuteren met dit album, dat uitermate succesvol is ontvangen door zowel de muziekmedia als de consumenten van sfeervolle, funky house. Vanaf begin '98 brengen de twee heren hun muziek uit voor het succesvolle Somalabel uit Glasgow, dat onlangs haar honderdste release vierde (meer daarover in de novemberissue van BG Magazine). Door artiesten als Gene Farris, Space Djz en Slam heeft het label een zeer gevarieerde sound. Van minimale Detroit techno (Space Djz) tot sfeervolle Chicago house (Gene Farris). En van Silicoune Soul kun je vaststellen dat hun muziek er precies tussenin ligt.

Het album opent met de discohouse knaller 'Chic-o-laa', die naarmate de track vordert een onwijs lekkere groove meekrijgt. Shake That Ass! Vervolgens gaan de heren de diepte in met nummers als 'The All Nite Dub' en 'Mong The Nercules'. Wat stevigere housebeats vinden we terug bij 'Have You Seen My Baby' en het van de zomer grijsgedraaide 'Right On 4 tha Darkness'. Laatstgenoemde plaat was te vinden in de dj bag van onder andere Laurent Garnier, Derrick May en Andrew Weatherall. Geen kleine jongens dus. Het geeft duidelijk aan dat Silicone Soul met dit geluid op hetzelfde niveau ligt als menig toonaangevende producer!

Voor de vaste Chesterfield Labelland bezoekers onder ons is het erg raadzaam om medio december naar Rotterdam af te reizen. Tijdens de laatste editie van dit jaar in Nighttown op 15 december aanstaande, wordt het Somalabel in de Basement gepresenteerd. Main artists als Slam (een geroutineerde act die met Positive Education een technoanthem hadden) en Silicone Soul zullen voor een heerlijke sfeer zorgen. As usual at Labelland!

Luistern naar 'It's a soul thing'

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws