Nigel Hayes - But Is It Art? (Lowlands)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

En of dit staaltje kwaliteitsmuziek kunst is! De Engelsman uit Glasgow weet met zijn debuutalbum 'But Is It Art' te imponeren met mooie jazz, funky house en soulvolle vibes. Het enige nadeel aan dit album is, dat hij medio november verschijnt terwijl het juist een zomerplaat is! Het positieve is daarentegen dat als je de zomer tijdens de winterdagen in huis wilt halen, je dit album dient aan te schaffen. Een perfect cadeautje voor onder de kerstboom zullen we maar zeggen.

Nigel Hayes beroert al tien jaar the 'wheels of steel' en heeft al verscheidene producties op zijn naam staan. Ware het niet dat die producties altijd collaboraties met andere artiesten waren. "Ik laat me inspireren door grotere artiesten", aldus Nigel in een exclusief interview met BG magazine. "Het goede aan een samenwerking is dat je dingen van elkaar leert, waardoor je progressie boekt als producer. Nu ben ik zover gekomen om eens een eigen album te maken." De Engelse media hebben positief gereageerd op de vraag of dit album een kunstwerk is. Zeker door toedoen van live artiesten en instrumenten die de plaat een absolute meerwaarde geven.

Hayes begon vijf jaar geleden samen met Lars Sandberg alias Funk D'Void met het produceren alias Chaser. Hun album dat eind vorig jaar verscheen was een regelrecht succes. Eigenlijk kun je dit nieuwe album als een vervolg op 'Game On' van Chaser zien, maar dan klinkt dit album toch meer ingetogen en organisch. Het is niet te hopen dat Nigel Hayes besluit om verder alleen te gaan produceren, want dan valt het wonderschone duo Chaser weg. Maar met deze plaat heeft de Engelse Schot wel bewezen dat hij het kan.

Luisteren naar But is it Art?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws