Nicola Conte - Jet Sounds (Schema)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Wat een verrassing is dit! Het Italiaanse Schema Records begeeft zich al een paar jaar op de hippe loungemarkt met Zuid-Amerikaans georienteerde jazzy loungemuziek. Maar met het enorm swingende Jet Sounds van Nicola Conte maakt het label pas echt duidelijk waar het hen om gaat. Bossaboy Nicola Conte verraste eerder met singles als Bossa Per Due, Forma 2000 en Arabesque. Deze singles keren terug op het album Jet Sounds dat aangevuld met nieuw materiaal een album oplevert dat werkelijk uit zijn voegen barst van de spetterende Zuid-Amerikaanse ritmes, zwoele klanken en jazzy invloeden. Maar alles dan wel met een vette knipoog!

Nicola Conte heeft een zwak voor kitscherige jaren zeventig soundtracks zoals die in die jaren ook daadwerkelijk in de Italiaanse filmindustrie gebruikt werden. Met veel gevoel voor humor, maar zeker ook voor stijl, vertaalt Conte dat geluid naar de hippe loungemarkt van het heden. Daarbij ook veelvuldig gebruikmakend van allerlei live instrumenten zodat het resultaat een heel stuk minder klinisch klinkt dan de gemiddelde loungeplaat waarop de Zuid-Amerikaanse ritmes en zwoele klanken uit het elektronische doosje komen.

Met gemak gooit Nicola Conte een Indiase sitar over de samba en geeft hij traditionele Cubaanse klanken een jazzy wending. Vooral het titelnummer dwingt en swingt dat de vonken eraf vliegen. Dit is dynamische lounge op een wat hoger tempo waarbij het verdomd moeilijk is om stil te blijven zitten. Van die bank dus, cocktail op de tafel en die voeten op de vloer, want wat een enthousiast feest is dit!

Luisteren naar een track van Nicola Conte

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws