Various - Megasoft Office 2000 (F-Communications)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

De serie 'muziek terwijl u werkt' van het Franse F Communications is al weer aan zijn derde deel toe. Het eerste deel verscheen in 1997 en het tweede deel in 1998. Waarom we het in 1999 zonder Megasoft Office moesten doen is niet duidelijk. Wellicht was de aandacht volledig gericht op de albumreleases van labeleigenaar Laurent Garnier en artiesten als A Reminiscent Drive. In ieder geval krijgen we in het nieuwe millennium weer een deel van deze serie.

Na beluistering van Megasoft Office 2000 moeten we concluderen dat de eerste twee delen verschenen op een moment dat de term lounging voor velen van ons nog een onbekend begrip was. En we dus ook nog niet doodgegooid werden met verzamelaars met lekker relaxte muziek. Tegenwoordig staan er bakken vol met CD's met downtempo muziek en blijkt dat het Franse F Communications de met de eerste twee delen opgebouwde positie heeft af moeten staan aan verzamelaars als TransAtlantik Lounging, Lounge Deluxe en Comfort Zone.

Dat neemt niet weg dat er veel te genieten valt op Megasoft Office 2000. Ook op dit deel weer tracks van Ready Made, Nova Nova, A Reminiscent Drive, Scan X, Jori Hulkkonen, Aqua Bassino en labeleigenaar Laurent Garnier. Maar ook werk van nieuwe aanwinsten zoals Elegia, Alexkid en Llorca. Gelukkig zijn het veelal remixen van albumtracks die eerder alleen op 12" verschenen of nog helemaal het daglicht niet zagen. Maar helaas is de met veel zorg samengestelde verzamelaar in het grote aanbod van downtempo verzamelaars toch wat minder overtuigend dan de eerste twee delen.

Luisteren naar Megasoft Office 2000

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws