Gene Farris - This Is My Religion (Soma)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

De boomlange ex-basketbal prof Gene Farris verkoos tot opluchting van menig muziekliefhebber 'da muzakscene' boven het sportwereldje. Hij startte zijn loopbaan als dj, maar kwam al snel als producer bij het prestigieuze Chicago-house label Relief terecht. Oprichter was niemand minder dan Dan Curtis alias Green Velvet/Cajmere. Ook DJ Sneak kwam in het begin van de jaren negentig net kijken. Het leuke was dat deze drie heren er grotendeels voor gezorgd hebben dat de Chicago house sound van weleer een vervolg kreeg. DJ's als Frankie Nuckles, Jackmaster Funk en Ron Hardy, die als eersten in de club Warehouse met elektronische muziek experimenteerden, lieten niet meer van zich horen.

Tekst: Marcel

Maar niet getreurd, want mede dankzij de sterke releases op het Relief label kreeg de Chicago house sound weer wat kleur en oude tijden herleefden. Zo ook Gene Farris, die van zijn meesters Cajmere en Sneak les kreeg in het produceren van imponerende en sexy house. Sterk gefilterde house welteverstaan! De disco en funk invloeden die de Gene machine meekreeg is goed te horen op This Is My Religion.

Tracks als The Grail, Confession en The Big Doobie swingen de pan uit! Wat een energie zeg! Heerlijke diepe bassen worden vergezeld door vette funk en disco samples. Toch vindt de heer Farris dat hij een echte DJ is, ondanks het succes van het produceren en dat was onlangs in Escape te horen. Zijn gevarieerde platenkeus deed de dansvloer dan ook veel goeds! Of hij nu produceert of draait; Gene Farris heeft er goed aan gedaan om basketbal tegenstanders als Michael Jordan te verruilen voor muzikanten als Carl Cox.

Luisteren naar 'This Is My Religion'

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws