Carl Craig - Designer Music Vol1 (Planet E)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Remixed by legendary Detroit DJ/remixer Carl Craig, wordt vermeld op het hoesje van dit remixalbum. En zo is het maar net! Carl Craig heeft in het verleden maar al te vaak bewezen dat hij de geprezen muziek van grote artiesten nog mooier kan maken. Fraai, sfeervol en swingend, zo klinkt dit album. Wanneer je als producer het lef hebt om klassiekers als 'Good Life' van Innercity (Kevin Saunderson) of 'Altered States' van Ron Trent durft te bewerken, verdien je al de Nobelprijs voor de moed! Als het resultaat van Craig's bewerking dan ook nog eens verbluffend mooi klinkt, komt daar de Nobelprijs voor beste remixer bij!

Carl maakte zijn naam in de begindagen van de techno waar, door zowel zijn sterke dj sets als uitmuntende releases op het Transmat label van Derrick May. Nog steeds klinkt zijn klassieker 'Throw' in alle clubs ter wereld. Welke dj durft zich immers een dj te noemen zonder dat die plaat in zijn dj bag zit? Niemand dus. Zijn dj-sets zijn ook overal ter wereld te bewonderen. In de Brusselse Fuse heeft hij een maandelijkse avond, het dichtste bij dus om hem als Nederlander eens te bezoeken.

Ook al is dit album een terugblik op zijn werk, de kwaliteit wordt er natuurlijk niet minder om. Integendeel! En gelukkig is dit deel een, want deze negen remixen zijn een minieme greep uit zijn indrukwekkende remixdiscografie. Wordt gelukkig vervolgd!

Luisteren naar Designer Music

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws