Dirty Beatniks - Feedback (Wall Of Sound)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Bekend zijn ze geworden tijdens de golf van big beat die ons vanuit Engeland overspoelde. Inmiddels zijn de Dirty Beatniks gereduceerd tot producer Neil Beatnik en zanger Mau en heeft big beat zijn beste tijd gehad. Nieuwe kansen, nieuwe uitdagingen voor dit duo dus.

Net als bij het laatste album van Bentley Rhythm Ace werd er reikhalzend uitgekeken naar nieuw werk. Maar waar Bentley Rhythm Ace teleurstelde met een melig aftreksel van big beat verrassen de Dirty Beatniks met een ijzersterk en energiek album vol dwingende baslijnen, ouderwetse disco, pompende vierkwartsmaten, vette electrobeats of een voorzichtige crossover richting rock. Het duo propt de plaat bovendien vol met verwijzingen naar de jaren zeventig en tachtig en speelt alsof hun leven ervan afhangt.

En met zoveel enthousiasme en energie is het verdomd lastig om stil te blijven zitten. Niet ieder uitstapje is even geslaagd maar als ineens de vierkwartsmaat weer lekker gefilterd je oren bereikt, nemen je voeten vanzelf het ritme weer over. Ieder geluid en iedere beat vecht om de aandacht en zelfs het aparte stemgeluid van Mau maakt iets bij de luisteraar los. Verrassend!

Luisteren naar Feedback

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws