Underworld Live - Everything, Everything (V2)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Wat moet er nog over de Britse dancesensatie Underworld verteld worden? Dat de DJ van het gezelschap, Darren Emerson, de band heeft verlaten om zich weer helemaal op zijn solocarriere te storten? Dat het overgebleven duo op Lowlands 2000 triomfeerde in een waanzinnig hoogtepunt voor iedere liefhebber van een stel meedogenloze vierkwartsmaten? Dat begin oktober een DVD verschijnt van dit livealbum waarop Underworld technisch alles uit de kast trekt om zelfs op de meest verwende techneut indruk te maken?

Nee, want het gaat om de muziek op Everything, Everything. En het moet gezegd worden dat Underworld er in is geslaagd om zelfs in de huiskamer de energie van hun optredens over te brengen. Vanaf de opener Juanita / Kiteless wordt al snel duidelijk dat Underworld live op eenzame hoogte staat in de dancescene. De vocalen van Karl Hyde krijgen verrassend veel ruimte en hij maakt enthousiast gebruik van deze ruimte om te improviseren. Het zijn de breaks in King Of Snake en de succesvolle single Cowgirl die het publiek langzaam in extase brengen door de opzwepende vocalen van Hyde, voordat de beats weer in volle omvang op ze worden losgelaten. Underworld onderscheid zich hierdoor van de meeste elektronische acts die zich alleen maar verschuilen achter hun apparatuur om af en toe aan wat knoppen te draaien.

Underworld triomfeerde op Lowlands en doet met deze registratie van Pinkpop en het optreden in Vorst National (Brussel) het allemaal nog eens dunnetjes over in jouw huiskamer!

Luisteren naar Everything, Everything

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws