Aanklacht tegen Justin Bieber en Skrillex officieel vervallen

Stijn van Beers | 22 december 2017
nieuws

Rechtszaak tegen Justin Bieber, Bloodpop en Skrillex

De rechtszaak tegen Justin Bieber, Bloodpop, Skrillex en alle andere creatieve geesten die aan het nummer ‘Sorry’ hebben meegewerkt, is officieel van de hand gedaan. Muzikant Casey Dienel, bekend onder artiestennaam White Hinterland, beweerde in 2015 dat de producers van het nummer ‘Sorry’ de vrouwelijke vocalen rechtstreeks uit haar nummer ‘Ring The Bell’ hadden gehaald. Dit ging zelfs zo ver dat Dienel een officiële aanklacht had ingediend, maar kort hierna plaatste Skrillex een filmpje op zijn Twitter account waarin hij haarfijn uitlegt hoe hij de vrouwelijke vocalen heeft gemaakt en gebruikt.

Ook werd beweerd dat verschillende synthesizers, samples en drums uit het nummer ‘Sorry’ gekopieerd waren van ‘Ring The Bell’. Casey Dienel eiste dan ook een som geld als schadevergoeding. Of het wel een gevalletje inbreuk is, blijft een raadsel, want de aanklacht zou nu ingetrokken zijn en de rechtszaak zal dus komen te vervallen.

Vergelijk nu zelf

Wat denk jij, hebben Justin Bieber, Skrillex en Bloodpop verschillende delen van het nummer ‘Ring The Bell’ gebruikt, zoals de vocalen, samples en drums, bij het creëren van ‘Sorry’? Vergelijk de twee nummers nu hieronder en oordeel zelf.

Justin Bieber – Sorry

White Hinterland – Ring The Bell

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws