Handgranaten, schietpartijen en een vuurwerkbom: Club Blu sluit haar deuren

Geert van der Klugt | 31 januari 2018
nieuws

Eind 2017 vond er een schietpartij plaats bij Club Blu, in Rotterdam Alexander. Rond dezelfde tijd werd er een handgranaat op het terrein gevonden. De dag na vondst was de club gewoon open, maar na sluitingstijd belegerde een verdachte de gevel met een vuurwerkexplosief. Een bezoek van de opruimingsdienst - die de bom onschadelijk maakten - en de zoveelste grote schrik verder, is de eigenaar nu opgedragen de deuren voorlopig te sluiten. 

Hier de beelden van verdachte schieter, op het parkeerterrein. 

'Oorlog' en 'war' vind je ondertussen, in graffiti gekladderd, op de muur. Toevallig dat deze reeks guerrilla praktijken exclusief bij Club Blu plaatsvinden? Volgens de eigenaar had het elders ook kunnen gebeuren. Hij verklaarde tegenover het AD:

'Elke uitgaansgelegenheid krijgt hiermee te maken. Wij zijn een echte club, een hele grote club ook. Dat trekt een bepaald publiek. Mensen drinken, ook al letten we wel op of ze niet te beschonken raken. Het is niet dat we agressieve mensen aantrekken, maar er gebeuren helaas wel dingen. Dan kan je zeggen, waarom gebeuren er niet zulke incidenten in de Ziggo Dome? Daar komen ook veel mensen op af. Maar daar komt een andere doelgroep op af. Bovendien is onze beveiliging goed op orde. Iedereen wordt gefouilleerd'.

Ondanks de houding van de clubeigenaar, spreken de beelden van de inmiddels gesloten club voor zich:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws