Rapper Kempi bekeerd tot de Islam: wie gingen hem voor?

Geert van der Klugt | 8 februari 2018
nieuws

Jerrely Slijger, beter bekend als rapper Kempi, heeft zich bekeerd tot de Islam. Haram gedrag, dat is naar zijn eigen zeggen afgelopen. Op Instagram verklaarde hij een tijd terug: 'Ik ben nu nog geen moslim. Hoop het ooit te worden. Wil geen moslim zijn als ik nog niet leef volgens de regels van de Koran. Zodra ik de verleidingen van de wereld kan weerstaan ben ik daar. Insha Allah.'

 

Kempi over zijn bekering.

Een bericht gedeeld door ParraTV (@parratv) op

Niet de eerste, zeker niet de laatste

De man in midlife crisis: sommigen kopen een porsche, anderen bekeren tot de Islam. De wending van Kempi is niet bepaald origineel: andere muzikanten, toevallig ook van middelbare leeftijd, gingen hem voor. Ook

Ice Cube verkondigde eind jaren 90 plots het word van Allah. Snoop Dogg volgde: verspreiding van vrede en harmonie, dat was de insteek. Drie jaar later was de Islamitische Staat uit de mode, dus Doggie Dog switchte lanes.

Toeval is mogelijk, maar rappers met strafblad komen blijkbaar sneller in aanmerking voor een voet tussen de moskeedeur. 

Kempi goes halal

Onlangs ontving Kempi een voorwaardelijke celstraf, met proeftijd van drie jaar. In dezelfde rechtszaak werd de rapper, door drie agenten - na onrustig gedrag - uit de rechtszaal verwijderd. Reden voor de zitting? Vorig jaar zou Kempi zijn ex-vriendin hebben willen wurgen. Nadat politie hem uit huis haalde vonden zij op straat een pistool. Ex-vriendin verklaarde toen dat Kempi het geweer haar in de handen had gedrukt, na het aankloppen van de politie, aldus het AD.

'Nee, jij moet naar mij luisteren, jullie zijn de duivel' - Kempi

LEES OOK: Socials Today: Boef aan de slag en Lil' Kleine heeft shopping spree​

Rapper Kampi trots, na bekering tot de Islam.
Credits: Twitter. Kempi en geloofsgenoten in moskee. 

Uiteindelijk niets ernstigs, maar na het doorbladeren van de Koran, blijken naar ons idee de recente bezigheden van rapper Kempi niet bepaald godsdienstig. Vrouwen wurgen en pistool bedreigingen passen misschien niet direct in het Islam plaatje, maar juist daarom hopen we dat dit een stap in de richting van halal is. Inshallah Kempi: god speed. 

Thumbnail credits: Kempi

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws