Conservatorium start opleiding voor dj's en producers

Geert van der Klugt | 15 februari 2018
nieuws

Conservatorium van Amsterdam start gloednieuwe dj en producer opleiding.

Het Conservatorium van Amsterdam houdt op zaterdag 10 maart de open dag voor een gloednieuwe dj- en produceropleiding. Geen tuba's, cello's en violen, maar Traktor-tafels en DAWs. Dromen van draaien? Net zoals Martin Garrix, Armin van Buuren en Joris Voorn kan ook jij van dj en productie een beroep maken.

Van blokuren economie en wiskunde naar colleges studioproductie, dj-lessen en muziektheorie. De natte droom van elke slaapkamermuzikant wordt werkelijkheid. Nauwe samenwerkingen met Armada Music (label Armin van Buuren) en gevestigde artiesten als Tom Trago en Joris Voorn zorgen voor ruim inzicht in de praktijk. Geen grijze professoren, maar succesvolle musici. 

LEES OOKAfrojack en Dimitri Vegas & Like Mike draaien tussen Mickey en Donald

Loop echter nóg niet te hard van stapel. De eerste ronde heeft een beperkt aantal studentenplekken, namelijk 20.

"We verwachten een bepaald niveau, maar kijken vooral hoeveel potentie iemand heeft. Ervaring op het podium of in de studio kan een pré zijn, maar we bekijken het per geval," zegt Victor van de Ven, van The School of House. Bron: Het Parool

De gelukkige 20 jongeren vallen met de neus in de boter, want maandag en vrijdag zijn er geen lessen. Volgens ons is dit de enige opleiding die een actief uitgaansleven gedoogt - sterker nog, stimuleert. 

Zaterdag 10 maart, in de Q-Factory te Amsterdam, krijgen we een kijkje binnen deze exclusieve Conservatorium van Amsterdam opleiding. Aanmelden? Het overzicht vind je hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws