Kankerpatiënt vult Johan Cruijff ArenA met 40.000 man; niemand ging hem voor

Geert van der Klugt | 23 mei 2018
nieuws

Aroen Bridjmohan (45), leidt aan lymfklierkanker fase 4 over zijn gehele lichaam. Aroen is onlangs uitbehandeld, wat inhoudt dat er geen volgende stap is in het genezingsproces. In eerste instantie koos hij voor euthanasie, maar kwam tot inkeer om een laatste droom te vervullen: de ziekte kanker grootschalig bespreekbaar maken om zodoende taboes te doorbreken. Met een groots muziekevenement voor 40.000 bezoekers vervulde hij vorig jaar de droom. Aroen stopte daar niet.

Het viel hem op dat er nog maar weinig allochtonen kanker inloophuizen bezochten. Hij wilde hierin verschil maken met het organiseren van lezingen om allochtonen te bereiken. Deze evenementen bleken succesvol te zijn. Dit jaar zet hij zijn missie voort met 'The Boat Trip Made In India', waarin diverse artiesten vanaf India door Suriname naar Nederland reizen. Artiesten als Ronnie Flex, DYNA en Keizer maken verschijningen en voor elk verkochte kaartje wordt een groot deel gedoneerd aand het KWF Kankerbestrijding. Aroen realiseerde het evenement op eigen kracht - los van subsidie of fonds. Tevens is Aroen de eerste allochtoon die de complete Johan Cruijff heeft afgehuurd.

LEES OOK: Armada Music bestrijdt kanker met dance. Jij ook?

aroen bridjmohan

Adembenemende prestaties van een uitzonderlijk figuur. Wij wensen Aroen Bridjmohan het beste, en hopen jullie te zien aan het einde van 'The Boat Trip Made In India'. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws