DJ Jean presenteert autobiografie; slaat boek open over club iT

Geert van der Klugt | 23 mei 2018
nieuws

dj jean gekkenhuis

Literair DJ Jean

Op 13 juni komt de extravagante club iT nog één keer tot leven ter gelegenheid van het verschijnen van de autobiografie Gekkenhuis! van DJ Jean. Gekkenhuis! is deze dag in boekhandels en online verkrijgbaar.

GEKKENHUIS!

Dj Jean groeide in de jaren negentig uit tot hét icoon van de Nederlandse house met een eigen geluid, een eigen look, een eigen mening en een arsenaal aan waanzinnige anekdotes: van ontmoetingen met Willem Holleeder bij de Hells Angels tot bizarre feesten van drugsbazen in Medellín: je leest het in zijn biografie. Opgetekend uit de mond van Jean zelf en interviews met vrienden, familie en collega-dj’s. Natuurlijk komt ook Jeans liefde voor vrouwen aan bod, zijn dj-skills en de ware ontstaansgeschiedenis van de monsterhit The Launch. Het is Jean in optima forma: rauw, eerlijk en recht voor zijn raap. Gekkenhuis! is vanaf 13 juni online en in boekhandels verkrijgbaar, maar is via Bol.com alvast te reserveren.

LEES OOK: Waylon laat zijn gouden noten kraken​

Dj Jean is de eerste club-dj die een bekende Nederlander werd en daarna furore maakte in het buitenland. Hij vestigde zijn naam als resident-dj van de iT, de legendarische discotheek waar sterren als Prince, Boy George en Grace Jones zich graag lieten zien. De roem van Jean verspreidde zich verder dankzij de internationale verkoop van zijn compilatiecd’s vol upliftende house, maar de echt grote doorbraak kwam in 1999 met het nummer The Launch. Van deze nummer 1-hit werden alleen al in Groot-Brittannië maar liefst een kwart miljoen exemplaren verkocht. Jean draaide overal: van Hawaii tot Bulgarije, van Rusland tot Colombia. En met 250 optredens per jaar is hij ook nu nog een van de meest geboekte dj’s van Nederland.

Overige DJ Jean informatie vind je op Facebook en Instagram

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws