De grote, boze peukenparade: dit zijn de schadelijkste sigaretten

Geert van der Klugt | 30 juli 2019
nieuws

2019 is het jaar van sigarettenhaat. Rokers, vlucht, want de NVWA en RIVM zijn pisnijdig. De trend is duidelijk: peuken-teugen, dat moet maar eens afgelopen zijn. De afgelopen twee maanden stonden in het mom van een begin. Niet zomaar een begin: het begin van een heuse nicotine-oorlog. Shisha lounges en bruine kroegen kregen de eerste tikken; groothandel-supermarchés ontvingen een tweede laag. De NVWA fuckt niet. Promoot, verkoop of ROOK jij sigaretten? Verwacht dan een rechtse directe - zo'n balletje.

LEES OOK: Lidl stopt met sigarettenverkoop - wie volgt?

De illegaalste, schadelijkste sigaretten

Eerder publiceerde de RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) een werkstuk over de grote, boze gevaren van sigaretten. Dat onder andere producten van Marlboro, Lucky strike en Pall Mall in de top-10 schadelijkste (en zodoende illegale) kankerstokjes tevoorschijn komen is onverwachts.

Merknaam Teer (mg per sigaret)
Belinda Super Kings 36,3
Marlboro Red 100s 34,8
Lucky strike Original Red 32,8
L&M Red Label 32,2
Dunhill International 30,5

Reden voor onrust is méér dan redelijk; de genoemde, veel-gerookte merken zitten driemaal boven het toegestane teerlimiet. Of sigaretten nog lang een plek hebben in het Nederlandse longorgel? Waarschijnlijk niet. 

sigaretten roken schadelijk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws