Brabants echtpaar overvallen; honderden flessen whiskey en tonnen euro's in huis

Geert van der Klugt | 26 juni 2018
nieuws

deurne overval
Deurne. Brabants cocaïne-capital. 

Deurne was afgelopen mei het podium voor een boevenroman. Een echtpaar van rond de 50 levensjaren werd overvallen door drie bandieten. Zij vertrokken met een kluis, maar lieten een tweede kluis achter. Wat blijkt: de achtergelaten kluis verborg honderdduizenden euro's aan grotendeels witgewassen geld.

De eigenaar van de inhoudt, een 49-jarige man uit Heerlen - kennis van het echtpaar, wordt verdacht van grootschalig witwassen. Na een politieonderzoek zijn er tevens honderden flessen whiskey gevonden; de twintig kisten zijn in beslag genomen. Om een volwaardige misdaadtragedie aan te tikken missen er nog een paar kilo's cocaïne, maar 'jammer genoeg' houdt de vondst vroegtijdig op. 

LEES OOK: GTA Online ontvangt rave-update

Gekneveld

'Het overvallen echtpaar zelf wordt niet verdacht', verklaarde een woordvoerder van de politie. Het bejaarde echtpaar, van 78 en 73 jaar oud, lag ruim anderhalf uur gekneveld en gesmord op de grond. 'Niemand wist van de kluis, alleen onze kinderen. Ik snap er helemaal niets van', vertelde man en -vrouw na afloop van de inbraak. De kluis die wél meegenomen werd bleek spaargeld te bevatten; een marginale hoeveelheid, in vergelijking met de achtergelaten kluis. 


Niet de eerste, gewelddadige overval in de streek. Vorig jaar werd ook deze 74-jarige man beroofd. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws