Vervolg: Broederliefde fans krijgen GEEN geld terug voor afgelaste show

Geert van der Klugt | 3 juli 2018
nieuws

broederliefde sparta stadion

Naar aanleiding van een gemeentelijk bezwaar kon het Broederliefde optreden - gepland op 2 juni - niet gegeven worden. Nadat de groep en -boeker, rond januari, dit nieuws  te horen kregen, is de ticketverloop niet stop-, maar voortgezet. Fans die voor de niet-bestaande show een kaartje kochten, kregen gisteren te horen dat zij 'geen vergoeding zullen krijgen.'

LEES OOK: Broederliefde lapte regels aan de laars: concert Spartastadion afgezegd

Fail(lissement)

Dit bleek uit een e-mail waarin vermeldt werd dat MIM Productions, organisator van de show, faillissement aangevraagd zou hebben. Ticketmaster weigert hierom teleurgestelde fans uit te betalen, want MIM Productions zou eindverantwoordelijk zijn voor de verkoop. 

Om de PR-ramp te beperken organiseert Broederliefde op 22 september een alternatieve show, waarvoor ticketbezitters van de afgezegde show aannemelijk toegang ontvangen. De hoeveelheid oorspronkelijke kaarthouders die hiervoor een uitnodiging krijgen is onduidelijk; tevens onduidelijk is het totale aantal gedupeerden. 

Reden voor feest...?

Broederliefde's aandeel in het tickettafereel is moeilijk te pijlen. Kwalijk is de late stopzet van ticketverkoop; kwalijker is het gebrek aan transparantie. Of er financieel motief speelt, en welke partij hier baat bij heeft (gehad)? We houden je op de hoogte. Partyscene detective-unit, over and out. 

Beeld: Wiki

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws