Afrojack onder vuur van Openbaar Ministerie: grootschalige belastingfraude vermoed

Geert van der Klugt | 4 juli 2018
nieuws

afrojack fraude

Een officieel strafrechtelijk onderzoek naar Afrojack's vermeende belastingfraude is gestart. De Telegraaf heeft processtukken gepresenteerd waaruit blijkt dat het OM vermoedt dat wereldberoemde dj Afrojack grootschalig fraudeert.

Belastingparadijs

De bewijsstukken zijn aangetroffen naar aanleiding van de rechtszaak tegen Afrojack's fiscaal adviseur Frank B., die tevens voor de rechter zal verschijnen op verdenking van belastingfraude. Frank B. zou Afrojack geadviseerd hebben om een deel van zijn bedrijven naar belastingparadijzen Cyprus en Kanaaleiland Guernsey te verplaatsen. 

Afrojack zelf liet weten dat hij niets te verbergen heeft, maar de radiostilte van het OM, tezamen met het lopende onderzoek, doen anders vermoeden.

LEES OOK: Martin Garrix onthult nieuwe track op Milano Summer Festival: luister hier!​

'We gaan niets bevestigen of ontkennen. B. en een paar Nederlandse artiesten zijn mogelijk betrokken geweest bij de frauderende handelswijze. Namen noemen doen we niet', verklaarde een OM-woordvoerder vandaag. Alhoewel Afrojack niet genoemd is, bewijzen de geopenbaarde processtukken dat ook hij onder de betrokkenen valt. We houden jullie op de hoogte. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws