Officieel politieonderzoek naar dood Tupac opnieuw gestart

Geert van der Klugt | 6 juli 2018
nieuws

2018. Het jaar waarin de dood van Tupac Shakur verduidelijkt wordt. Wat een prachtige tijd om te leven; een tijd waarin de politie van Las Vegas opnieuw speurt naar de onopgeloste moordzaak die het hip hop landschap deed veranderen. De oom van de voormalig hoofdverdachte deed uitspraken in programma Death Row Chronicles, waarna autoriteiten genoeg materiaal ondervonden om het mysterie opnieuw op te pakken.

Keffe D, voormalig ganglid, straathyena en - nu ook - snitch, verkondigde in de uitzending trots dat hij zou weten wie de rapper vermoorde. De naam achterhield hij, want snitchen - de meester roepen - dat mag niet, volgens straatcodes. Waar Keffe D niet bij stilstond is dat de suggestie voldoende blijkt voor een officieel onderzoek.

Crimineel Keffe

'De wereld probeert al ruim twintig jaar te achterhalen wat er gebeurd is. Ik heb kanker, en daarmee niets meer te verliezen, dus nu treed ik naar buiten: ik geef alleen nog maar de waarheid', aldus crimineel Keffe.

LEES OOK: Chris Brown gearresteerd na optreden in Florida

Politie Las Vegas heeft ondertussen het een en ander verklaard. 'We zijn er al tijden van bewust dat de verklaringen in het programma zijn afgelegd. De afgelopen maanden hebben we de zaak opnieuw opgepakt: de moordzaak blijft open, maar we werken er - met nieuwe inzichten - volop aan.'

keffe d tupac

Zodoende. All eyes on Tupac. Zouden de detectives een conclusie kunnen openbaren, dan zijn de talloze complottheroieeën de wereld uit. Ook best leuk voor nagelaten familie en -vrienden, natuurlijk. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws