Cardi B sleept ex-manager voor de rechter, eist 15 miljoen

Geert van der Klugt | 6 juli 2018
nieuws

cardi b

Cardi B is woest. Woest op voormalig manager Shaft, die haar vorig jaar aanklaagde voor 10 miljoen. Volgens hem zou Cardi B het contact verbroken hebben, nadat Shaft haar populariteit opblies. Anderzijds claimt Cardi B nu dat Shaft haar bedrogen heeft: Shaft zou de rapster wijs gemaakt hebben dat een afdraag - van ruim vijftig procent inkomen - de normaalste zaak van de wereld is. 

Juridische documenten bevestigen dat Cardi B beweert dat Shaft haar controleerde, afzonderde en zich moeide met haar liefdesleven. TMZ verkondigt dat Shaft de relatie tussen Migos-rapper Offset en Cardi B te saboteren: geslaagd is hij hierin niet, want het tweetal is getrouwd en verwacht een kind. 

Afrojack vs. Langras

Cardi B's problemen met Shaft zijn verre van het eerste voorbeeld van een rotsachtige verhouding tussen manager en artiest. Ook in Nederland speelde er - eerder dit jaar - een feude tussen Afrojack en ex-manager Langras; talloze, andere voorbeelden worden regelmatig gepresenteerd in de media.

LEES OOK: Officieel politieonderzoek naar dood Tupac opnieuw gestart

Met reden: de financiële motivaties van een artiestenmanager zijn veelal tegenstrijdend met die van een artiest. Afhankelijk, doch concurrerend: de vete tussen Cardi B en Shaft is verklaarbaar, maar problematisch. 

Bronpagina beeld: Inquisitr

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws