Inshallah: Solomun draait islamitisch oproep tot gebed op Kappa Futur Festival

Geert van der Klugt | 11 juli 2018
nieuws

Inshallah. Solomun verspreidde afgelopen weekend op Kappa Futur Festival het woord van god. Tijdens zijn keiharde, heidense techno-draaidijk klonk daar plots een islamitische klank: een populair oproep tot gebed.

Gelovigen zijn wereldwijd aangedaan; pillenpartij Kappa Futur Festival is niet bepaald heilig terrein. Solomun verontschuldigde zich vandaag - met een zekere ernst - voor het draaien van de islamitische techno-remix.

Moslimpokkoes

'Ik voelde dat er iets niet klopte. Ik heb dan ook de plaat zo snel mogelijk afgedraaid, maar wil me ondanks dat verontschuldigen voor het feit dat deze überhaupt voorkwam in de set', vertelt de beukprins hoogstpersoonlijk. 'Ik verontschuldig me jegens alle moslims voor het draaien van de plaat. Deze is mij vlak voor het optreden toegestuurd: ik ben dankbaar voor diegene die vlot duidelijk maakten dat de sample een islamitische oproep tot gebed bevatte.' 

LEES OOK: Kijken: Gorillaz bandlid flikkert van podium, belandt in ziekenhuis

Het draaien van moslim-pokkoes is geen grap. Zo vermeed DJ Dax J vorig jaar ternauwernood een gevangenisstraf, nadat ook hij een Islamistisch lied draaide in een Tunesische club. In tegenstelling tot DJ Dax J kiest Solomun eieren voor zijn geld: door middel van een openbare verontschuldiging neemt de Bosnische top-dj een veilige route. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws