Ariana Grande getraumatiseerd door islamitische aanslag tijdens Manchester concert

Geert van der Klugt | 13 juli 2018
nieuws

ariana grande manchester

'Ze sprak niet. Geen woord; twee dagen lang', vertelt de moeder van popster Ariana Grande, in een interview met Elle. In 2017 detoneerde een Islamist een schrapnel-bom, op het moment dat fans het concertterrein van Ariana Grande's optreden verlieten. 23 stierven; 139 raakten zwaar gewond. De helft hiervan niet ouder dan een jaar of 17. 

Schrapnel

Na afloop van de aanslag tijdens haar concert in Manchester, keerde de zangeres terug in een gedeprimeerde, ietwat getraumatiseerde stemming. Midden in de nacht, na het aankloppen bij de slaapkamer van haar moeder, uitte zij zich voor het eerst sinds de ramp. 'Ik stop niet volledig met zingen. Maar ik zing geen noot tot ik terugkeer naar Manchester.'

Salman Ramadan Abedi was één van de velen gestorvenen. Ook hij werd getroffen door bloedhete schrapnel; schrapnel afkomstig uit zijn eigen, homemade terreur-bom. Abedi - Engels in nationaliteit, afkomstig uit Libië - blies zichzelf op. Hoe een 22-jarige, Britse student onverstoord een aanslag pleegt?

Nodeloos

De vraag blijft onbeantwoord: wél is duidelijk dat Abedi tot vijfmaal toe aangegeven is bij anti-terreur autoriteiten, zonder verdere actie als gevolg. Geen loze aangiften: Abedi werd verbannen uit een plaatselijke moskee voor zijn extremistische uitlatingen, en het merendeel van de klachten jegens zijn uitspraken kwamen van islamitische gemeenschapsleiders. 

LEES OOK: Don Diablo komt met gigantische housetrack ‘Anthem’

ariana grande manchester

Ariana Grande keerde 12 dagen later terug in Manchester voor een benefietconcert. Sindsdien heeft zij gelukkig de draad weer opgepakt: of elk van de honderden anderen getraumatiseerde jongeren hetzelfde kunnen zeggen? Onwaarschijnlijk. Een treurige daad met een treurig motief: we duimen op een betere toekomst.

Bron beeld: bestanti-aging.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws