Kampeerders opgelet: pas op voor Franse chlamydia!

Geert van der Klugt | 31 juli 2019
nieuws

frankrijk soa chlamydia

Ze kunnen er wat van, die Fransen. Voetballen, brood bakken, kaas maken en soa's verspreiden. Wat zegt u me nou? Een degelijk Frans grietje met een venerisch besmettelijke doos van Pandora? Oui. Franse soa-cijfers lopen de spuigaten uit. Het aantal jongeren met seksueel overdraagbare aandoeningen is in explosieve hoeveelheid gestegen. 

Bubonische one-way-trip 

Tentje? Check. Gasstel? Check. Dubbeldikke condoom; dubbele voorraad voor dubbel gebruik? Check! Wen er maar aan, want ook de onschuldige, Franse jongemannen en -vrouwen op jouw stamcamping hebben een bubonische one-way-trip naar een antibioticakuur tussen de benen. 

Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse jongeren 4 op de 10 keer geen bescherming gebruiken bij onenightstands. Zouden deze jongeren hetzelfde flikken in Frankrijk, dan is de kans groot op een onaangenaam vakantie-aandenken. In de omgeving van Parijs - het gebied wat tevens de populairste vakantiebestemming is - heersen chlamydia en gonorroe het meest.

LEES OOK: Sigaretten op festivals? UIT DEN BOZE!​

Ja, ook wij zijn ooit jong geweest, en helpen je graag om niet dezelfde fouten te maken als ons: koop gewoon een connie, sukkel. Het is het niet waard. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws