Overheid verhoogt bierkrat-prijs naar 20 euro

Geert van der Klugt | 31 augustus 2018
nieuws

bier alcohol

Alcoholisme wordt een dure hobby aandoening. Ligt het aan staatssecretaris Paul Blokhuis, ofwel de pils-dictator van Volksgezondheid, dan moet een bierkrat minimaal 20 euro kosten. Zou het plan voortzetten, dan worden supermarkten tevens verboden om bier tegen actietarieven te slijten. 

Paul overweegt daarnaast accijnzen op alcohol te indexeren, waarna de prijs mee zou groeien met inflatie. Het idee achter de verhoging is een terugdringing op alcoholgebruik, wat vervolgens dient te leiden tot gezonder leven.

''KANKER KABINET!!11!!''

De laatste keer dat een overheid zich moeide met alcoholbeschikbaarheid werd een volledige wereldstad overgenomen door gangsters en schimmenfiguren. Geloof je Twitter, dan is een volledige Brabantse opstand - ter antwoord van het nieuwe biertarief - geen onrealistisch scenario. 

Hoogleraar Gezondheidseconomie Wim Groot noemt de prijsverhoging in Schotland als voorspelling voor de mogelijke effecten in Nederland. 'Toen zagen we dat de invoering van een minimumprijs bijna uitsluitend effect op jongeren had. Ouderen kochten vergelijkbare hoeveelheden alcohol: het nieuwe tarief was niet hoog genoeg om impact te maken.' 

Zit het kabinet met haar poten aan pils, dan zijn de rapen gaar. Óf het voorstel daadwerkelijk doorgevoerd wordt is momenteel onduidelijk: blijf tot die tijd rustig, sla wél alvast in en drink er nog een. Proost! Lang leve de Koning (Alcohol)!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws