Helaas: bier maakt je botten toch niet sterker

Ruben den Boer | 16 september 2020
nieuws

Bier maakt je botten sterker, dat gerucht ging de afgelopen dagen te ronde op het internet. Nu.nl zocht uit hoeveel waarheid er in het bericht zat. Zij kwamen tot de trieste conclusie dat bier toch niet goed is voor je botten.

Belgen: "Bier maakt je botten sterker" 

Het was de Belgische roddelsite Zita.be die het gerucht de wereld in hielp. "Bier dat veel hop bevat, stimuleert de groei van je botten en gaat de ontkalking ervan tegen.", aldus de webiste met de slogan 'Entertainment, Fun, en Zoveel meer'. Even was het feest in België en omstreken, we hadden immers weer een reden om te zuipen. 

LEES OOK: Nederlands speciaalbier: hotspots voor liefhebbers

Helaas blijven we met een kater achter, dat bier je botten sterker maakt is namelijk helemaal zo zeker nog niet. Zita.be refereert naar een onderzoek van de Universiteit van Californië, maar in dat onderzoek wordt alleen gekeken naar hoeveel silicium er in verschillende biertjes zit. 

Silicium maakt je botten sterker, bier niet

Ja, het klopt dat silicium goed is voor je botdichtheid. Bier bestaat echter uit meer dan silicium, bijvoorbeeld uit ons favoriete component: alcohol. En alcohol is dan weer niet zo goed voor je botten. 

Bier maakt je botten niet sterker, helaas. Wij kunnen ons maar één manier bedenken om dit verdriet te verwerken: snel naar de kroeg voor zo'n goudgele rakker. Wil je sterke botten? Dan drink je maar een glas melk.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws