TV-TIP: Gabber speelt piano in 2Doc

Ruben den Boer | 27 november 2018
nieuws

Wognum

Heb jij wel eens een die-hard gabber klassiek piano zien spelen? Nee? Sla dan komende woensdag je slag. Dan focust 2Doc zich namelijk op de 42-jarige Matthijs Wognum. Sinds zijn 10e identificeert Matthijs zich al als gabber, maar hij koestert ook de droom klassiek pianist te worden. Hoe hij die twee uitersten combineert zie je deze woensdag in 2Doc

Wognum

De oudere jongere Matthijs Wognum van 42 vindt na vele omzwervingen zijn thuis in de gabberscene. Maar hij heeft nog een droom: klassiek pianist worden. Hoe verhouden deze werelden zich tot elkaar?

Sinds tien jaar is de 42-jarige Matthijs gabber. Na een jeugd vol pesterijen en eenzaamheid heeft hij tussen het raven, slikken en stampen door echte vriendschappen en warmte gevonden in deze ruig ogende dansscene. Maar het leven is geen eindeloos feest en de eenzaamheid en onvoltooide dromen zijn nooit ver weg. 

Matthijs vindt het prettig overdag op zolder te zijn, tussen zijn modeltreintjes. Met zijn passie voor pianospelen wil hij heel graag meer doen; klassieke muziek waar z’n jongere vriend niet zo veel mee heeft. 2Doc: Wognum is een cinematografisch portret van dichtbij over kwetsbaarheid, dromen en het leven.

Uitzending: woensdag 5 december om 23.00 uur op NPO 2.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws