Martin Solveig is een lul: vraagt voetbalster om te twerken

Ruben den Boer | 4 december 2018
nieuws

Vaak is Martin Solveig niet meer in het (mainstream) nieuws, maar vandaag is staat hij vollop in de spotlights. Niet vanwege een nieuwe track, of een nieuw album, maar omdat hij vrouwontvriendelijke uitspraken zou hebben gedaan. Tijdens de uitreiking voor de Gouden Bal voor vrouwen vroeg de Franse dj aan de winnares of ze ook kon twerken.

De Noorse voetbalster Ada Hegerberg kreeg gisteren als eerste vrouw ooit een Gouden Bal uitgereikt. De atlete (die al ruim 250 goals op haar naam heeft staan) mocht de prijs voor beste voetbalster ter wereld in ontvangst nemen. Wat een glorieus moment voor Hegerberg en vrouwen in het algemeen had moeten worden, liep echter uit in een genânt moment. De prijs werd uitgereikt door Martin Solveig, en in plaas van haar vriendelijk te feliciteren en het daar bij te laten vroeg de dj of de voetbalster ook een potje kon twerken.

Excuses Martin Solveig

Het internet was hier natuurlijk niet van gediend, Ada Hegerberg is toch zeker Nicki Minaj niet? Het duurde dan ook niet lang voordat de linkse kant van het internet Martin Solveig aan de schandpaal bond als seksist. 

Gelukkig zag de Fransman snel genoeg in dat hij een lompe opmerking had gemaakt en bood hij in een video op Twitter netjes zijn excuses aan. Maar of hij daarmee het internet weer aan zijn kant krijgt...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws