O.a. Bizzey, Donnie en Lucas & Steve genomineerd voor een Edison Pop Award

Ruben den Boer | 4 december 2018
nieuws

Vandaag maakte de Edisons, de oudste muziekprijs van Nederland, de genomineerden bekend. Direct valt op dat de lijst met nominaties gevuld wordt met veel jong talent en dat hip hop sterk vertegenwoordigd is. O.a. Donnie, Lucas & Steve en Bizzey ontvingen een nominatie.

Tijdens de uitreiking van de Edisons op 11 februari zijn er veel prijzen te winnen. Er worden namelijk in 11 categoriën prijzen uitgedeeld, voor elke prijs zijn drie Nederlandse artiesten genomineerd. De prijzen lopen nogal uiteen, maar onze favoriete artiesten vinden we in de categorieën 'Video Clip', 'Dance' en 'Hip Hop'. 

Edison voor beste videoclip

De genomineerden voor beste video clip zijn op z'm minst uiteenlopend te noemen. De eerste genomineerde is Whitin Temptation, een keiharde symphonische rock/metal band. Zij nemen het op tegen enkele grootheden uit de Nederlandse hip hop, zoals Zwart Licht en Ray Fuego die zijn genomineerd voor hun clip voor 'Zwarte Hollanders'. Wij zetten ons geld echter in op De Fenomeen a.k.a. Donnie, die voor 'Snelle Planga' een van de beste clips van het jaar neerzette.

Edison voor beste Dance

De nominaties voor het beste Nederlandse dance-album van het jaar zijn uiteraard iets minder uiteenlopend. Plaatjesdraaier en gitaarspeler San Holo sleepte met zijn debuut 'Album1' een nominatie in de wacht. R3HAB deed met zijn plaat 'The Wave' hetzelfde. Als je het ons vraagt gaan beide artiesten het echter afleggen tegenover zwaargewichten Lucas & Steve, die indruk maakten met hun 'Skyline Worldwise EP'. Ze hebben het niet voor niets tot de DJ Mag Top 100 geschopt.

Edison voor beste hip hop

Tenslotte vinden we enkele van onze favoriete artiesten terug als genomineerden voor beste hip hop album van 2018. Daar boksen Ronnie Flex (a.k.a. Flonti Stacks), Frenna en Bizzey tegen elkaar op in de strijd om die felbegeerde Edison. Het zal een hete strijd worden, maar wij denken dat Bizzey met zijn album 'November' als winnaar uit de bus zal komen.

Edison awards

Helaas hebben wij vrij weinig invloed op de uitkomst van de Edisons, het is namelijk een juryprijs. Elk jaar beslissen andere experts uit de muziekwereld over de uitslag. Dit jaar zitten o.a. Wilbert Mutsears (Spotifybaas van de Benelux), Radio-dj Annemieke Schollaardt en 3FM muziek director Diederik van Zessen in de jury. 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws