Ervaar 30 jaar uitgaan in Rotterdam tijdens de Party People expo

Ruben den Boer | 1 februari 2019
nieuws

Party People Rotterdam

Op zaterdag 12 januari opent de expo Party People haar deuren voor publiek. Centraal staan twee generaties uitgaanscultuur de Rotterdamse uitgaansscène van toen en nu worden gekoppeld. Party People wordt een underground feest van herkenning voor ieder feestbeest of vervend clubber die ooit een stap in het Rotterdamse uitgaansleven heeft gezet. De expo is tot 23 juni 2019 te zien bij Museum Rotterdam. 

Uniek aan deze expo is dat deze volledig tot stand is gekomen door de input en medewerking van mensen uit de scene. Meer dan 50 stylisten, Dj’s, Vj's, performers, rappers, spoken word artiesten, winkels en merken werkten mee waaronder vele bekende namen zoals Ferry Corsten, Jeff Solo, Paul Elstak en Ted Langenbach. In de expo beleef je allerlei facetten van uitgaan in Roffa. Denk hierbij aan de flyers, de doorhost, DjBooth, de clubs, de festivals, het podium, de dansvloer, mode en subculturele stijlen in de uitgaansscène. Ook de beruchte afterparty en natuurlijk aan de Rotterdamse Party People zelf mogen niet ontbreken. 

LEES OOK: Kings of Clubbing in de Maassilo

Legendarische Party People uit Rotterdam

Voor deze expo en de randprogrammering wordt samengewerkt met de authentieke Rotterdamse makers. Party-icoon Ted Langenbach en woordkunstenaar Derek Otte zoomen in op de Rotterdamse underground scène van eind jaren ’80 en begin jaren ’90. Dé periode waarin een DANCE-HOUSE-HIPHOP cultuur van (inter)nationale betekenis opkomt in Rotterdam. Dj & festivalorganisator Frank Dros en fotografe Naomi van Heck focussen zich daarentegen op de actualiteit. Muziek, mode, fotografie, video, graphics, literatuur, spoken word, performance, art en design komen samen in een zinderende expo, vormgegeven door Studio VollaersZwart. Zo leuk was een museumbezoek nog nooit.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws