Kevin Hart krijgt shit over homohaat-tweets

Ruben den Boer | 7 december 2018
nieuws

Kevin Hart

Het internet vergeet nooit iets, en vanaf vandaag weet Kevin Hart dat ook. De grappenmaker en acteur kreeg vandaag enorm veel shit over zich heen vanwege een paar oude tweets. In de bewuste tweets liet Hart zich niet al te aardig uit over homo's. Hij kreeg zoveel online haat, dat hij heeft besloten zijn presentatorschap van de Oscars in 2019 op te zeggen.

Voordat Kevin Hart doorbrak op het witte doek (rond 2011) was hij een stuk grover gebekt, zeker tegenover homo's. Op Twitter ging hij regelmatig los op homosexuele en strooide naar hartelust met termen als 'dikke flikker'. Lange tijd zei niemand er wat van. Totdat Benjamin lee, een journalist bij de Amerikaanse krant The Guardian, ze op 5 december opgroef. Zijn tweet waarin hij de oude tweets van de komiek bekritiseerde ging vrijwel direct viral, en daarna ging het hard. 

LEES OOK: Johan Derksen vindt dat homo's maar zelfspot moeten hebben

Ondertussen heeft Kevin Hart zijn oude tweets verwijdert, maar jij wilt die uiteraard zien! Daarom hebben wij een paar screenshots voor je bewaart:

Kevin Hart tweet

Kevin Hart tweet

Kevin Hart Tweet

Geen Oscars-presentatie voor Kevin Hart

24 februari zou Kevin Hart de Oscars presenteren, maar dit zit er niet langer in. Uiteraard verschuldigde Kevin Hart zich vrijwel meteen voor zijn homofobe uitspraken, maar het internet is een brute plek. De komiek begreep zelf ook wel dat hij hier niet mee weg zou komen. Zelf zegt hij dat hij geen afleiding wilt zijn op een avond waar zoveel talentvolle mensen geëerd worden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws