Marlboro investeert miljarden in wiet-industrie

Ruben den Boer | 10 juli 2020
nieuws

Marlboro wietAltria, het moederbedrijf van Philip Morris (de producent van o.a. Marlboro sigaretten) breidt z'n markt uit. Het bedrijf investeerde onlangs namelijk 2,4 miljaard euro in een Canadees wietbedrijf en richt zich daarmee definitef op de jonko-markt.

Dat de sigarettenproducent z'n pijlen op de wereld van sativa's en indica's richt is niet zo gek. Sigaretten zijn zooooo 2010, wiet is daarentegen helemaal hot, zeker in de Verenigde Staten en Canada. Waar wij hier in Nederland maar blijven bakkeleien met ons gedoogbedeleid, zijn er in Amerika steeds meer staten waar een jonko 100% legaal is. In Canada is het sinds dit jaar zelfs in het hele land toegestaan om te genieten van wat grass

Wiet gezonder dan sigaretten 

Altria zou dus wel gek zijn om te blijven hangen in hun sigaretten-wereldje. Wat ons betreft geeft het bedrijf hiermee een goed signaal af naar de industrie. Een stevige joint op z'n tijd is namelijk niet alleen lekker, maar ook nog eens gezonder dan je standaard peukie (het zou zelfs het medicijn tegen HIV kunnen zijn). Daarnaast is wiet ook beter voor je dan Alcohol.  Een win-win-situatie dus. Lees je mee Mark Rutte?  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws