6ix9ine riskeert 32 jaar achter tralies

Geert van der Klugt | 7 februari 2019
nieuws

6ix9ine

6ix9ine

6ix9ine, ofwel Tekashi69, topt nog altijd de Amerikaanse hitlijsten. Slechte publiciteit bestaat niet, bewijst de rapper, nu de mogelijke lengte van zijn celstraf duidelijk wordt. De twintiger staat terecht voor meerdere zware delicten, waaronder 'racketeering': een federale beschuldiging welk normaliter aan maffiosi en topcriminelen wordt opgelegd. 26 november pleitte de rapper onschuldigheid. Een voorstadium van de rechtszaak is gepland op 22 januari. 

Pedofilmpje

Voorafgaand aan de federale zaak, verscheen 6ix9ine voor de rechter na het publiceren van een pedofilmpje, waarin een meisje van 13 met verschillende volwassen mannen seks had. 'Ik dacht dat ze 19 was', verklaarde Daniel Hernandez achteraf. Een volledig overzicht van voorgaande en lopende delicten vind je hier.

De vraag of 6ix9ine een schikking zou aangaan - vrijheid in ruil voor namen - werd onlangs beantwoord. Hernandez staat met vier ex-bendeleden terecht, en liet hen onlangs weten geen pleidooi te accepteren. Mocht 6ix9ine daadkracht tonen, dan is zijn kans op levenslange gevangenisstraf aanzienlijk verhoogd. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws