Het echte verhaal achter Frekkel, die lelijke hond uit de Staatsloterij reclames

Ruben den Boer | 31 december 2019
nieuws

Frekkel

Frekkel, de lelijkste hond van Nederland, is de afgelopen weken wereldberoemd in Nederland geworden door zijn rol in de korte film van de Staatsloterij. Frekkel is echter helemaal geen Nederlands hondje, zo blijkt uit een mini-docu over de hond. Dit is het echte verhaal van frekkel:

Ten eerste komt Frekkel dus helemaal niet uit Nederland, maar uit Slovenië. Volgens Roger, degene die het hondje 'gescout' heeft, heeft hij heel Europa doorgereisd op zoek naar dat ene perfecte, lelijk hondje. Uiteindelijk vond hij in een Sloveens asiel Pistacio, die de rol van Frekkel glansrijk zou gaan vervullen. 'Zijn vacht was vies en hij zat onder de klitten. En hij had heel duidelijk problemen met zijn pootje of heup', aldus Roger in de mini-docu. 

LEES OOK: Merol 'Lekker Met de Meiden' wil de Nederlandse Lady Gaga zijn

Aan dat laatste wordt binnenkort wat gedaan, Pistacio a.k.a. Frekkel gaat binnenkort namelijk onder het mes. Hij zal geopereerd worden aan zijn heup en daarna terugkeren naar zijn huidige woning in Praag, waar hij plezier maakt met andee film-honden.

Frekkel

En dat is dus het échte verhaal van Frekkel. Niet een Nederlands hondje dat weg loopt bij zijn baasje, maar een Sloveens asielhondje wat werd ontdekt door een hondenscout en nu zijn dagen slijt in tussen de beroemde honden in Praag. 

De hele (korte) mini-docu is nu te zien op AD.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws