ZTACK: jonge radiomakers starten podcast- en muziekplatform

Geert van der Klugt | 5 februari 2019
nieuws

ZTACK

Radio bestaat honderd jaar. De Radiofabriek, radiomaker te Hilversum, viert dat jubileum met de lancering van jongerenplatform ZTACK. Het project gaat jongeren content bieden in de breedste zin van het woord, met een focus op audio. De Radiofabriek stelt dat het radioplatform, een medium dat vandaag de dag niet altijd meer aansluit bij jongere generaties, via continue dynamiek en muziekprogrammering de doelgroep zal treffen. 

ZTACK stamt voort uit The Radio Project, een project dat ontwikkeling en het samenkomen van jong multimediatalent voor ogen had. Op basis van inschrijving en een jury, waaronder Giel Beelen, Ruud de Wild en Pierre Papa - allen grote namen in de golflengtewereld - kwam de ZTACK-redactie tot stand.

'Dit is het spannendste talentenproject dat ik ooit heb mogen begeleiden in de radiowereld. Normaliter is er al een radiostation, een playlist en een budget voor van alles, maar onze talenten begonnen met een blanco A4-tje. De afloop was niet te voorspellen, maar ze maken het meer dan waar en lanceren met ZTACK een zelfbedacht en fris jongerenmerk en dat is echt uniek. Dit maakt ze tot ware pioniers en zal ze in hun verdere media carrière extra bagage meegeven. En nu de praktische invulling ‘on en off air’, we’re only just begun', vertelt radiocoach en -veteraan Pierre Papa.

ZTACK zendt sinds 1 januari 2019 online uit. Verder lezen?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws