Avicii hoogste binnenkomer Top 2000 2018

Ruben den Boer | 21 december 2018
nieuws

Avicii Top 2000

De Top 2000 is geen wedstrijd, maar toch wachten we de uitslag elk jaar weer gespannen af. Een interessant gegeven is altijd wie de hoogste binnenkomer is. Dit jaar is die postum eer aan Avicii, die met 'Levels' binnenkwam op plek 260.

De grootste kunstenaars krijgen de respect die ze verdienen pas na hun dood. Rembrant, Vincent van Gogh, Freddy Mercury en nu ook Avicii. De dj die begin 2018 overleed is het afgelopen jaar vollop geëerd en herdacht. Films, eerbetonen en shout-outs waren er volop en nu wordt het jaar in stijl afgesloten. Avicii is namelijk een van de meest succesvolle artiesten in de Top 2000 van 2018

Veel Avicii in de Top 2000

Ten eerste draagt Avicii dit jaar de eervolle titel van hoogste binnenkomer. Zijn mosterhit 'Levels' beleeft zijn eerste jaar in de lijst der lijsten op plek 260. Daarnaast doen ook zijn andere noteringen het goed. 'Adicted To You', 'Hey Brother', 'Wake Me Up' en zijn remix van 'A Sky Full Of Stars' stijgen allemaal meer daan 100 plekken.

Zijn hardste stijger is 'Adicted To You', die een duizelingwekkende 1158 plaatsen steeg tot nummer 807. Maar zijn grootste prestatie moet nog komen. Door 533 plekken te stijgen doet de dj het onmogelijke: hij breekt door tot de bijna onindringbare top 100, die normalieter gereserveerd is voor witte mannen die bijna een rolator nodig hebben.

LEES OOK: Manager Avicii voorspelde dood: 'Tim zal sterven'

Wij kunnen maar één ding zeggen: Chapau Avicii! En wij zullen de radio wat harder zetten als je voorbij komt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws