Amsterdamse club Sugar Factory failliet

Ruben den Boer | 7 januari 2019
nieuws

Sugar Factory Amsterdam

Sugar Factory, de Amsterdamse club tegenover de Melkweg sluit per direct haar deuren. Het ging al langer dan een jaar financieel slecht met de club en na anderhalf jaar worstelen heeft de organisatie failliesement aan moeten vragen. Alle aankomende shows zijn geannuleerd en kaartkopers krijgen hun geld waarschijnlijk niet terug.

Het is een trieste dag voor het Amsterdamse clubleven; de legendarische Sugar Factory sluit per direct. ‘De club is niet langer gemachtigd om te exploiteren en heeft faillissement aangevraagd', aldus de organisatie in een officieel statement. 

Sugar Factory tijdens ADE

Zonde, want de club heeft de afgelopen jaren het podium geboden aan veel geweldige artiesten. Hoewel Sugar Factory vooral bekend stond als een live podium waar artiesten als Tusky en Eefje de Visser optredens gaven, speelde de club ook een rol in de EDM-wereld. Zo waren er regelmatig prominente optredens tijdens ADE en werden er ook buiten Amsterdam Dance Event regelmatig clubavonden gehouden. 

Geen geld terug

Aangezien de club de deuren direct dicht moest gooien, moesten veel aankomende shows geannuleerd worden. Het ergste: de kans dat kaartkopers hun geld terug krijgen is enorm klein. De medewerkers en vrijwilligers van Sugar Factory zijn dus niet de enige gedupeerden, ook de kaartkopers zijn de klos.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws