Vertraging door sneeuw: bereid je voor op het ergste

Ruben den Boer | 21 januari 2019
nieuws

Sneeuw

Niets is zo veranderlijk als het weer, maar alles wijst er toch echt op dat het morgen gaat sneeuwen. Een feest voor kinderen op de basisschool, een nachtmerrie voor iedereen die met het openbaar vervoer reist of de weg op moet. En denk maar niet dat je er makkelijk van af komt, het wordt weer dramatisch. 

Als je morgen college kan missen, blijf dan maar lekker thuis. Alles wijst er namelijk op dat je morgen niet op eht OV hoeft te rekenen. Na een nacht vol vorst wordt er morgen een pak sneeuw verwacht. Elke student weet wat dat betekent: vertraging, geannuleerde treinen en volle bussen. Maar het wordt nog erger: De sneeuwval trekt morgenochtend namelijk tijdens de spits (tussen 8:00 en 10:00) over de randstad. Dat kan alleen maar fout gaan. 

LEES OOK: De Microsoft Surface Go Pro: de ultime tablet/laptop voor studenten

NS vs de sneeuw

Er wordt verwacht dat er morgen veel problemen op het spoor zullen zijn. Toch zet de NS alle zeilen bij om de ergenissen tot het minimale te beperken. Zo worden treinstellen ingesmeerd met een anti-vriesmiddel en worden er op vijf belangrijke trajecten schraapritten uitgevoerd om ijsvorming te voorkomen. Desalniettemin wordt er nu al verwacht dat veel treinen niet zullen rijden en er veel ritten geannuleerd zullen zijn. NS rijdt een aangepaste dienstregeleing. Check je reis dus op tijd en bereid je voor op het ergste. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws